blogghelene.blogg.se

Mode och kläder!

Publicerad 2014-09-20 09:49:00 i Allmänt,

Mode och kläder!
Mode är väldigt viktigt för mig! Det är som kultur, konst, teater och musik, alltså något jag behöver för mitt välbefinnande.
Jag tröttnar aldrig på dessa saker och kan resa långt för att se eller höra något speciellt, eller titta på konst i flera dagar på ett o samma konstmuseum. Och jag tröttnar aldrig på att titta på modebilder, reportage och visningar. 
Men när det sedan kommer dithän att man skall köpa in kläder till sin butik, designa eller sy något, så får det en helt annan dimension!
Fina kvalitéer och färger på tyg gör mig lycklig! Bra modeller på plagg som gör dem lätta att bära och passa i, gör mig väldigt gott ända in i själen. Nytänkande i snitt och detaljer piggar också upp. När sedan smycken och assessorer sätts till på rätt sätt, så lyser det upp en outfit och blir kronan på verket. Jag får arbetslust och en väldig inspiration av allt detta! Och börjar genast tänka på mina vänner och kunder. Tänk vad denna modellen, denna färgen, dessa skorna eller bältet skulle vara fina på henne eller honom! Jag går helt enkelt IGÅNG!
Jag skulle önska att alla människor skulle klä sig så, att kläderna förhöjer personen, är sköna att bära, och passar personens stil och liv.
Om man känner sig bekväm i ett plagg, så tycker man också att man är fin. Och då sträcker man på sig och utstrålar självsäkerhet och glädje. Dit vill jag alltid nå!
Kläder som gör något bra för en person, behöver inte vara nya. Nej, den stora lyckan är när man på ett enkelt sätt, med en ny detalj kan piffa upp ett gammalt älsklingsplagg så att det känns nytt och modernt. Det är precis som när man möblerar om hemma med de gamla möblerna, som man tycker mycket om. Eller t.ex. spelar musik som man gillade i sin ungdom.
Mode är också ekonomi, psykologi, konsthantverk, och en produktion som utvecklas hela tiden. Därför är det en väldigt stor industri som berör oss alla, stora som små. Och då är det viktigt med ett kritiskt tänkande, och att ha en kritisk blick och känsla inför detta. Precis som inför all annan kultur.

Du är värdefull!

Publicerad 2014-09-11 11:39:00 i Allmänt,


Du vet väl om att du är värdefull???
Många tänker inte så, utan mår dåligt över att de inte är älskade av någon, särskilt duktiga på något, viktiga som personer, eller betydelsefulla för vårt samhälle.
Detta är farliga och tärande tankar som är helt felaktiga!
Det är nämligen ingen slump att vi lever här och nu, utan det finns en plan med våra liv! 
Den person vi blev skapta att bli, de gåvor vi utrustades med och den plats vi blev födda på, är det en mening med. För vi är alla viktiga kuggar i livsmaskineriet!
Vi har alltså en viktig uppgift här på jorden, och det är att bidraga med det vi kan åstadkomma för att livsmaskineriet skall vara välfungerande för oss själva och våra medmänniskor.
Vi blir lyckliga av att inse detta! Och det sporrar oss till att göra vårt bästa, vad det än är som ska utföras.
Vi har fått detta ansvar lagt på oss, att vi ska ha krav på oss själva att göra så gott vi kan, och vi skall även våga ställa rimliga krav på våra barn och övriga medmänniskor.
Det föder en glädje inom oss när vi anstränger oss, och varje litet framsteg vi gör i livet är positivt, och det blir vår motor som för oss vidare i utveckling!
Titta bara på det lilla barnet, när det kommer på att hen kan ropa på mamma, eller kan ta sina första steg. Lyckan lyser i ögonen och man ser att hen vill kunna göra mer roliga saker!  
Här är det väldigt viktigt att människorna runt barnet ser framstegen, och tittar uppskattande och leende på barnet, så att barnet förstår att vi tycker att detta är något bra! Uppskattning, stöd och kärlek är bästa bränslet för utveckling!!! Och det gäller även för tonåringar och vuxna människor som strävar på för att utvecklas.
Vi måste inse att alla inte kan göra stordåd, men lära oss att uppskatta varje försök till utveckling hos en person! Det kan vara enkla saker som att någon slutar gnälla eller skälla på allt och alla, och istället blir en snäll, leende och uppskattande person inom hemmets väggar. Eller att man slutar mobba en kompis i klassen eller på jobbet.
Dessa saker föder otroligt positiva vibbar och ringar på vattnet, som kan göra stordåd för mångas liv. Och man blir omtyckt och har gjort framsteg som genererar utveckling i livet!
Så enkelt är det att förstå att vi är väldigt värdefulla som personer här och nu!
Stoooor Kraaaam!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela