blogghelene.blogg.se

Roligt att leva!

Publicerad 2014-11-16 02:02:00 i Allmänt,

Roligt att leva!
Tänk vad man har det bra när man är frisk och kan styra över sitt liv!
Jag har gnällt över att jag är gammal och har svårt att få ett jobb. Men nu får jag sluta med det för jag har ju faktiskt möjligheten att fixa jobb själv! Och det har egentligen alla. Det gäller bara att ha fantasi och stark vilja, så man inte ger upp.
Nu har jag varit i USA, Florida, för att se om jag tillsammans med en svensk firma som har en fantastisk produkt, kan få igång något bra för framtiden.
Mottagandet som produkten fick, var över förväntan. Ja, helt fantastiskt!
Det känns upplyftande att bara ha fått det så här långt, och det blir spännande att se om det kan bära vidare.
Jag är mycket enveten och mår bäst när jag får kämpa på. Alla är ju olika, men det är ju fantastiskt att var och en får vara sådan som den är!
Nu mår jag riktigt bra!
Trots att det blev en ovanligt stökig och försenad flygresa med försvunnet bagage, så kände jag mig lugn och tillfreds. Man kan inte annat när jag möts av härlig värme från både god vän och det härliga klimatet!
Varför älskar jag USA och dess invånare? Jo, de är så otroligt vänliga, hjälpsamma, trevliga, service minded och glada! Kanske deras kynne beror på vädret som är som sammet, mjukt, varmt och ljuvligt?!
Jag tar in allt detta och begrundar det, och hoppas att jag och alla svenskar skall vilja bli likadana. Livet blir mycket enklare då!
Jag är underbart glad och tacksam just nu! Nu är det roligt att leva!

Vi människor lever inte förgäves!

Publicerad 2014-11-03 01:02:00 i Allmänt,

Vi människor lever inte förgäves!
Nu har vi haft en fin helg med många tända ljus över dem som gått vidare efter att ha levt här på jorden med oss. Och vi har tänkt mycket på dem, hur vi tyckte om dem, hur de var som personligheter, och vad de betydde för oss. Är inte det fint?
Så länge någon minns att man levt, så finns man på något sätt ännu!
Det är naturligtvis tråkigt att de inte längre är här, och visst saknar man dem som man tyckte så mycket om, men man är ju samtidigt glad över det man har betytt för varandra.
Minnen, berättelser och känslor binder broar mellan generationer, och detta har alltid varit, och är fortfarande viktigt för oss. Det ser man på att folk släktforskar och söker sina rötter för att få mer förståelse för sig själva och sin släkt. Vi har t.o.m. TV-program om amerikaner som kommer hit för att utforska sina svenska rötter. Och det går inte lättvindigt, utan rör om i känslolivet så att man kämpar med gråten, trots att man lycklig över att få vetskap om det som varit.
Vi ärver både bra och dåliga gener från våra förfäder, och deras sätt att vara som levande människor har också en långsiktig påverkan, även om alla utvecklas olika.
Alltså är vi som lever nu, en fortsatt länk i vår släktkedja. Den kedja som går bakåt finns där väldigt påtagligt, och det tycker jag är en tröst. En tröst för att det som varit och betytt något, fortfarande är viktigt. Och därför är det också viktigt hur vi lever våra liv och kämpar för att vara bra människor och förebilder.
Vår strävan är inte förgäves för den ger avtryck in i framtiden!
Heléne

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela