blogghelene.blogg.se

Vi människor lever inte förgäves!

Publicerad 2014-11-03 01:02:00 i Allmänt,

Vi människor lever inte förgäves!
Nu har vi haft en fin helg med många tända ljus över dem som gått vidare efter att ha levt här på jorden med oss. Och vi har tänkt mycket på dem, hur vi tyckte om dem, hur de var som personligheter, och vad de betydde för oss. Är inte det fint?
Så länge någon minns att man levt, så finns man på något sätt ännu!
Det är naturligtvis tråkigt att de inte längre är här, och visst saknar man dem som man tyckte så mycket om, men man är ju samtidigt glad över det man har betytt för varandra.
Minnen, berättelser och känslor binder broar mellan generationer, och detta har alltid varit, och är fortfarande viktigt för oss. Det ser man på att folk släktforskar och söker sina rötter för att få mer förståelse för sig själva och sin släkt. Vi har t.o.m. TV-program om amerikaner som kommer hit för att utforska sina svenska rötter. Och det går inte lättvindigt, utan rör om i känslolivet så att man kämpar med gråten, trots att man lycklig över att få vetskap om det som varit.
Vi ärver både bra och dåliga gener från våra förfäder, och deras sätt att vara som levande människor har också en långsiktig påverkan, även om alla utvecklas olika.
Alltså är vi som lever nu, en fortsatt länk i vår släktkedja. Den kedja som går bakåt finns där väldigt påtagligt, och det tycker jag är en tröst. En tröst för att det som varit och betytt något, fortfarande är viktigt. Och därför är det också viktigt hur vi lever våra liv och kämpar för att vara bra människor och förebilder.
Vår strävan är inte förgäves för den ger avtryck in i framtiden!
Heléne

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela